Цей ароматний цитрусовий десерт – одна з найпопулярніших страв в Італії. Готується таке тістечко дуже просто, а в якості начинки для нього беруть стиглі апельсини і манну крупу. Спробуйте, ви не будете розчаровані!
Тістечко з манки і апельсинів
Для тіста:
- 400 г борошна
- 200 г вершкового масла
- 150 мл молока
- 3 ст. л. цукру
- 2 ч. л. дріжджів
- щіпка солі
Для начинки:
- 2 апельсина (1 лимон, 1 апельсин)
- 2 ст. л. манної крупи
- 300 г цукру
- 0,5 ч. л. меленої кориці
Трохи підігрійте молоко, додайте цукор і дріжджі. Перемішайте і залиште в теплому місці на 15 – 20 хвилин. Змішайте борошно, розм'якшене вершкове масло і сіль. Розітріть суміш руками до стану дрібної крихти. Влийте молоко з дріжджами і замісіть тісто. Залиште на годину, щоб підійшло.
Цитрусові добре вимийте і проварити в киплячій воді 1 хвилину. Розрізати плоди на часточки, видаліть кісточки. М'якоть разом з шкіркою пропустіть через м'ясорубку. Змішайте з цукром і манкою.
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом півгодини. Готові тістечка з манкою і апельсинами посипте цукровою пудрою, змішаною з корицею.
Приготуйте також приготувати десерт Тірамісу в домашніх умовах. Це ще одне блюдо італійської кухні, яке прославилось на весь світ.