Today.ua

Підвищення ціни на газ: на скільки зросте комуналка

З 1 листопада 2018 року ціни на газ для населення України зростуть на 23,5 відсотка. Вартість газу зросте з нинішніх 6958 гривень до 8550 гривень за тисячу кубометрів.

Як заявив глава Кабінету міністрів Володимир Гройсман, Україні довелося піти на підвищення тарифів на газ для населення для того, щоб вирішити проблему боргів на 50 млрд доларів, накопичених у період з 2005 по 2013 рік. Підвищення ціни на блакитне паливо — це необхідна умова для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Нагадаємо, МВФ прийняв рішення виділити Україні еквівалент 3,9 мільярда доларів. Фонд оголосив, що погодив з українським керівництвом нову 14-місячну програму stand-by.

За словами заступника керівника Стратегічної групи радників при Кабміні Павла Кухти, підвищення вартості газу для населення і теплокомуненерго в першу чергу позначиться на вартості опалення і гарячої води. Тарифи на тепло і воду будуть найближчим часом підняті, що дозволить компенсувати витрати теплокомуненерго на споживання більш дорогого газу. Вартість цих послуг збільшиться приблизно на 20 відсотків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ