Today.ua

“Посилювати українську армію“: Вакарчук розповів, як потрібно повертати Крим і Донбас

Лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук вважає, що Україна повинна стати країною "з рівними правилами гри для всіх", тоді їй буде простіше повернути Донбас і Крим до складу України. Про це він заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Я розумію, ви всі хочете почути відповідь: ось вам пункт один пункт два, пункт три, пункт чотири. Я вже багато разів говорив, що я прихильник того, що Україна буде прикладом, як може існувати дійсно незалежна держава з рівними правилами гри для всіх. Повірте, тоді нам буде простіше повернути і Крим, і Донбас. Плюс нам потрібно посилювати українську армію. Повертати військовим способом Крим чи Донбас - це одне, а не давати ворогові ступити зайвого метра території - це зовсім інше", - сказав Вакарчук.

На питання про деокупацію Криму Вакарчук відповів, що наші сусіди на півночі не сприймають саму ідею де-факто існування незалежної держави Україна, тому маючи другу сильну армію в світі, вони не будуть спокійно дивитися, як ми військовим способом щось там звільняємо.

"Перше, що ми маємо сьогодні зробити - це створювати великий міжнародний дипломатичний санкційний тиск на Росію, з іншого боку, робити все, щоб ситуація на контрольованій нами території ставала все кращою - економічно і політично. Щоб у нас ставало менше корупції, щоб у нас були чесні суди, щоб у нас ставала краще конкуренція в бізнесі, чесніше, щоб продуктивність праці зросла. Щоб приходило більше інвестицій як внутрішніх українських, так і прозорих західних інвестицій. Чим більше територія, яку ми контролюємо, буде успішною, чим більше будуть відчувати українці щодня, що їхнє життя покращується, тим сильніше буде переговорна позиція України", - зазначив Вакарчук.

Нагадуємо, Святослав Вакарчук виступив проти прийняття законопроекту про дематюкацію, який зареєструвала на сайті Верховної Ради нардеп Ольга Богомолець.

Раніше повідомлялося, що партія Святослава Вакарчука "Голос" має намір внести зміни в закон про люстрацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ