Today.ua

Підраховано 75% голосів: розрив між Зеленським і Порошенком збільшується

За результатами підрахунку Центральною виборчою комісією 75,13% голосів, 30,41% виборців проголосували за керівника студії "Квартал 95", шоумена і коміка Володимира Зеленського, 16,12% - за чинного президента України Петра Порошенка, 13,20% - за лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко. Про це свідчать дані інформаційно-аналітичної системи "Вибори" в ЦВК.

Ще 11,52% виборців проголосували за співголову "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка, 7,06% - за лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, 5,95% - за колишнього голову Служби безпеки України Ігора Смешка, 5,23% - за лідера Радикальної партії Олега Ляшка, 4,30% - за заступника голови фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула, 1,65% - за колишнього заступника голови Верховної Ради, члена партії "Свобода" Руслана Кошулинського.

Решта кандидатів набрали менше 1% голосів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, за кого голосували українські військові на Донбасі.

Так, кандидат в президенти Володимир Зеленський виграв більше військових спецділянок в зоні проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі, ніж чинний глава держави Петро Порошенко. Про це свідчать результати опрацювання голосів на 63 з 79 спецділянок.

Всього в зоні ООС було облаштовано 79 спецділянок для військових: 65 – в Донецькій області, 14 – в Луганській.

Наразі Зеленський здобуває перемогу на 32 з 63 спецділянок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ