Today.ua

Під Раду принесли свиню в труні: активісти вимагають не скасовувати земельний мораторій

Сьогодні, 13 листопада, під будівлею Верховної Ради України відбувся досить епатажний мітинг - активісти прийшли на протест з труною, в якій лежала свиня. Також до будівлі українського парламенту знесли вінки та іншу похоронну атрибутику. Таким чином громадяни вимагали переглянути рішення нової влади про відкриття ринку землі для іноземців.

Зокрема, на мітинг вийшли члени і прихильники Всеукраїнського об'єднання "Свобода", яке традиційно виступає за мораторій на продаж землі. А ось труну зі свинею поставив лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Ця інсценізація, за його словами, символізує те, що закон про продаж землі вб’є сільське господарство в Україні, зокрема тваринництво.

На думку активістів, відкриття ринку землі навряд чи дасть можливість звичайним українцям купити землю - натомість вона просто буде скуплена людьми, які зараз при владі.

Як відомо, саме сьогодні, 13 листопада, нардепи мають взятися за законопроєкти про ринок землі.

Слід також зазначити, що сьогодні під Радою проходить ще один мітинг - проти тестування ліків на тваринах.

Вхід до будівлі парламенту за периметром оточила поліція. Сутичок наразі немає.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що громадяни України не є повноцінними власниками своєї землі, а стаття Конституції, в якій про це йдеться, є обманом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ