Today.ua

Під Києвом громадянин Грузії скоїв смертельну ДТП, тікаючи від поліції

У місті Бориспіль Київської області громадянин Грузії, перебуваючи за кермом авто з іноземною реєстрацією, скоїв смертельну ДТП, намагаючись переховуватись від поліції. Про це повідомляє прес-служба поліції області.

Так, на спецлінію 102 надійшло повідомлення від мешканців міста про те, що підозрілий чоловік у балаклаві сів до автівки з іноземними державними номерами.

Вже за кілька хвилин поліція почала переслідування автівки Volkswagen, яка підпадала під орієнтування.

На законну вимогу водій автомобіля не зупинився та продовжував рух.

Тікаючи від поліцейських, він виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення з автомобілем Opel Vectra. В результаті ДТП водій авто Opel від отриманих травм загинув на місці, а пасажир отримав травму грудної клітки.

Водієм авто Volkswagen виявився 26-річний громадянин іншої держави, який прибув до України декілька місяців тому і тимчасово проживав на Житомирщині.

Під час огляду його автівки з державним номером Республіки Грузія працівники поліції виявили та вилучили дві гранати РГД-5 та запали до ручних гранат. Встановлено, що до зберігання боєприпасів причетний пасажир автівки - 43-річний житель села Дударків.

Водія було затримано, а Volkswagen вилучений та поміщений на майданчик тимчасового тримання.

Про затримання іноземця проінформовано посольство Грузії та консульський відділ МЗС України.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) та за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, вночі у Києві на проспекті Перемоги невідомі спалили автомобіль Toyota Land Criuser, який належить депутату Київської міської ради від партії "Свобода" Володимиру Назаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ