Today.ua

Петиція про відставку Авакова зібрала понад 25 тисяч підписів

Петиція з вимогою негайного відсторонення від виконання службових обов'язків з наступним звільненням міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова набрала необхідні для розгляду президентом 25 тисяч голосів. Петицію розміщено на офіційному сайті глави держави.

Сьогодні, 6 червня, станом на 11 годину ранку петиція про відставку Арсена Авакова, створена 2 червня, набрала 25 832 голоси.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що не буде подавати у відставку через вбивство правоохоронцями 5-річної дитини в Переяслав-Хмельницькому.

Також Аваков заявив, що глава Нацполіції Сергій Князєв не повинен звільнятися.

"Я не вважаю, що глава поліції Князєв повинен йти у відставку. Він добре працює і робить все, що від нього залежить", – повідомив він.

Як відомо, 31 травня в Переяслав-Хмельницькому на Київщині 5-річний хлопчик отримав вогнепальні поранення. Постріли по дитині вчинили поліцейські, які перебували поза службою, без табельної зброї, в стані алкогольного сп’яніння.

В понеділок, 3 червня, стало відомо, що у Київському міському центрі дитячої нейрохірургії поранений поліцейськими 5-річний хлопчик помер.

У зв’язку з цим інцидентом вчора, 4 червня, в Харкові, Одесі, Львові, Луцьку, Вінниці, Черкасах, Полтаві та Івано-Франківську проходили акції з вимогою відставки Арсена Авакова. Також під будівлею Міністерства внутрішніх справ у Києві відбулася акція протесту “Безкарність вбиває”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ