Today.ua

Діти з особливими освітніми потребами матимуть доступ до освіти - Порошенко

Сьогодні Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо доступу осіб з особливими потребами до освітніх послуг». Про це повідомили в Адміністрації Президента.

Відтепер в Україні почнуть реалізовувати міжнародні та європейські стандарти щодо захисту прав та законних інтересів осіб з особливими освітніми потребами та їх соціалізації.

У зв'язку з прийняттям нового закону, передбачається внести зміни до інших чинних нормативно-правових актів - Закону України «Про загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту», «Про професійно-технічну освіту», у тих частинах, де йдеться про забезпечення права осіб з особливими освітніми потребами на здобуття освіти, отримання ними психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг.

Інклюзивне навчання буде відбуватись за рахунок коштів освітніх субвенцій, державного і місцевих бюджетів, та інших джерел, не заборонених законодавством. У кожної дитини буде програма індивідуального розвитку навчання, відповідно до її індивідуальних потреб.

Відомо, що в Україні близько 2620 шкіл вже перейшли на інклюзивну форму навчання.

Нагадаємо, в Україні впроваджують дуальну систему освіти.

Раніше повідомлялося, що Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про житловий фонд соціального призначення», який дозволить переселенцям стати на квартирний облік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ