Today.ua

“Перший крок до визнання Криму російським“: волонтер Доник розкритикував ініціативу команди Зеленського

Відомий військовий волонтер Роман Доник розкритикував слова одного з радників президента України Володимира Зеленського Данила Гетманцева щодо негуманного відключення води на кримський півострів. У своєму блозі він написав, що насправді відбувається "справжній моніторинг реакції громадськості на такі пропозиції. Якщо не буде реакції – воду пустять. Тому – мовчати – буде собі дорожче. Потрібно реагувати, показувати, що таке рішення питання неприпустимо".

Роман Доник підкреслює, що "це перший крок до визнання Криму російським. Це буде зрада інтересів України. Якщо треба буде, то і проти подачі води в Криму люди вийдуть на вулиці, а потім, під час одного з виходів просто знесуть всіх тих, хто по-тихому просуває ідеї капітуляції. Заодно люстрацію суддів і чиновників можна буде нарешті закінчити в ручному режимі, ту саму, що не змогли в 2014 році закінчити".

Раніше радник президента України Володимира Зеленського з економічних питань Данило Гетманцев скандальною заявою, що, відключаючи воду в окупованому РФ Криму, Україна шкодить своїм громадянам, розлютив мережу.

Нагадаємо, представник президента України в Криму Борис Бабін заявив, що Росія хоче відновлення водопостачання, але не може зважитися на переговори. За його словами, Україна може запропонувати РФ відновити водопостачання по Північно-Кримському каналу в обмін на звільнення північної частини Криму, що допоможе уникнути гуманітарної катастрофи і перетворити півострів «в пустелю».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ