Today.ua

Перша смерть від коронавірусу в Україні: на Житомирщині померла жінка

Коронавірус став причиною смерті жінки з Житомирської області. Про це повідомила фахівець з інфекційних захворювань Ольга Голубовська на своїй сторінці в соцмережі.

Слід зазначити, що це перша смерть від коронавірусу, зафіксована в Україні.

Лікар повідомила, що померла 71-річна жінка з Радомишля Житомирської області. У пенсіонерки захворювання перебігало у важкій формі з підключенням до апарату ШВЛ. Жінка скаржилася лікарям на високий тиск і погане самопочуття.

"На жаль, перший померлий від Covid-19. Житомирська область", - написала Голубовська.

Відомо, що жінку госпіталізували в лікарню вчора, 12 березня.

В неї діагностували пневмонію, а вранці 13 березня у неї почав падати рівень кисню в крові, після чого лікарі прийняли рішення підключити її до апарату штучного дихання. Наразі під наглядом лікарів перебувають близькі родичі жінки, з якими вона проживала, а також особи, з якими контактувала хвора на коронавірус.

За даними українських ЗМІ, жителька Радомишля могла заразитися коронавірусом 3 березня після поцілунку ікони в музеї в місцевому замку-музеї "Радомисль", де до цього перебували громадяни Італії.

Також відомо, що пенсіонерка нещодавно повернулася з Польщі і встигла побути у Львові. Наразі ізольовано 22 людей, з якими контактувала жінка.

Нагадаємо, через 48 годин Україна закриє кордон для іноземців через спалах коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ