Today.ua

“Перейшов дорогу Мосійчуку“: ветерану АТО загрожує 10 років в'язниці за змову проти нардепа

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальну справу проти колишнього добровольця АТО і голови "Єдиного союзу патріотів України" Валентина Манько. Про це розповів екс-нардеп Ігор Мосійчук, за заявою якого і було зареєстровано виробництво.

У витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань сказано, що Манько у змові з Іриною Наконечної та "іншими невстановленими особами" пропонували нардепу Мосійчуку зняти свою кандидатуру на позачергових виборах до Верховної Ради на користь нардепа від БПП Ігоря Кононенка. Зокрема, Манько запропонував Мосійчуку взяти $20-30 тис. в обмін на прийняття його пропозиції. Крім того, він фамільярно порадив витратити ці гроші на "відпочинок з молодою дружиною на морі". Відомо, що скандальну розмову було зафіксовано на аудіо і відео.

Документи, надані Мосийчуком, свідчать про те, що справа відкрита за ч. 4 ст. 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), і передбачає покарання від 5 до 10 років в'язниці.

[gallery td_select_gallery_slide="slide" size="medium" ids="77250,77252"]

Як відомо, 18 липня Ігор Мосійчук зняв свою кандидатуру з виборів на 94 окрузі (Васильків, Обухів та відповідні райони) на користь кандидата від "Слуги народу" Олександра Дубинського, щоб, за його словами, не допустити перемоги Ігоря Кононенка. Дубинський в підсумку виграв вибори.

Ігор Манько, в свою чергу, також висував свою кандидатуру на позачергових виборах у Верховну Раду України як самовисуванець.

Раніше Today.ua повідомляв, що Ігор Мосійчук подав позов до суду про перевірку документів, що підтверджують припинення громадянства США в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ