Today.ua

“Передчасно“: Зеленський відповів на петицію про легалізацію зброї

Президент України Володимир Зеленський вважає, що легалізація зброї для цивільного населення є передчасною. Про це йдеться у відповіді на електронну петицію на сайті глави держави.

Зеленський зазначив, що легалізація обігу зброї в державі є передчасною, а тому наразі не може бути підтримана.

За його словами, велика кількість зброї в Україні знаходиться незаконно через тривале проведення Росією військової агресивної політики щодо України, а також проведення бойових дій на сході.

Зеленський вважає, що основою для прийняття закону про легалізацію зброї може стати попереднє комплексне і професійне вивчення ситуації.

Перш за все необхідно проаналізувати досвід іноземних держав щодо цього питання, а також стан військово-політичної та оперативної обстановки, громадського порядку та громадської безпеки громадян.

За словами президента, ці дії потрібні, щоб уникнути "легковажності" у використанні зброї по відношенню до людського життя.

Слід зазначити, що ініціатором реєстрації петиції виступив голова Української асоціації власників зброї Георгій Учайкін. Її підтримали понад 25 тисяч громадян.

Нагадаємо, раніше радник команди президента з політичних питань Микита Потураєв зазначив, що у Зеленського хочуть "ввести в правове поле" зброю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ