Today.ua

Пенсії в Україні підвищать ще одній категорії громадян: у ПФУ розповіли, кому пощастить

Пенсії в Україні підвищать ще одній категорії громадян. Про це повідомили у Пенсійному фонді України.

Так, за даними ПФУ, пенсіонери, що отримують виплати згідно із Законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" і мають не менше 25 років стажу (чоловіки) і не менше 20 років (жінки), отримають додаткові гарантії.

Відомо, що розмір пенсії зазначених вище осіб в результаті встановлення компенсаційної виплати не може бути меншим за 2600 грн.

Таким чином, для цієї категорії пенсіонерів буде встановлено доплату до названої суми. Доплата при цьому буде враховуватися після подальших перерахунків пенсії - в майбутньому вона буде або зменшуватися, або взагалі поглинатися.

Що ж стосується пенсіонерів віком від 80 років, у ПФУ повідомляють, що вони вже отримали щомісячну доплату. Якщо такий вік був або буде досягнутий пенсіонером після 1 квітня, то доплату встановлять після того, як громадянину виповниться 80 років.

Нагадаємо, раніше у Пенсійному фонді повідомили, що скоро в Україні пенсії почнуть виплачувати за змішаною системою, тому громадяни після виходу на заслужений відпочинок зможуть отримувати одночасно дві виплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ