Today.ua

Пенсія у смартфоні: що потрібно знати пенсіонерам про новий сервіс

З сьогоднішнього дня, 14 вересня, Пенсійний фонд України запустив у тестовому форматі новий електронний сервіс — мобільний додаток, через який пенсіонери отримають онлайн-доступ до даних своєї пенсійної справи. Про це повідомляється на сайті ПФУ.

"Відтепер громадяни україни мають можливість доступу до електронних сервісів Фонду в зручному форматі з мобільних пристроїв — смартфонів і планшетів", — йдеться в повідомленні.

Проект "Пенсійний фонд України в смартфоні" розроблено з метою реалізації розвитку системи надання електронних послуг "Е-пенсія" і забезпечує максимально зручну та оперативну взаємодію громадян з Пенсійним фондом України.

Основні можливості нового сервісу:

Мобільний додаток "Пенсійний фонд" надає доступ усім працюючим (застрахованим особам) до інформації, що міститься в електронній обліковій картці соціального страхування, а також у Реєстрі застрахованих осіб за анкетними даними, заробітній платі та інформації про набутий страховий стаж. Також всі бажаючі зможуть отримати оперативний доступ до Електронного реєстру листків непрацездатності. Найближчим часом список надаваних послуг буде розширено.

Завантажити мобільний додаток можна за посиланням на сайті фонду. Версії мобільного додатка — на першому етапі доступний для користувачів смартфонів на базі платформи Android (для версії, починаючи з 4.4 (KitKat), далі — для IOS (починаючи з IOS 11).

Раніше повідомлялося, що в грудні на українців чекає ще одне підвищення пенсій — у грудні мінімальна виплата збільшиться на 74 грн, а максимальна — на 740 грн. У 2020 році, з урахуванням нового бюджету, очікуються щонайменше два перерахунки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ