Today.ua

Пенсія онлайн: як перевірити свій страховий стаж

В Україні в даний час зареєстровано понад 11 мільйонів пенсіонерів. Їх кількість постійно збільшується. Щоб новому пенсіонеру почати отримувати виплати і підтвердити пенсійний стаж, потрібні кілька документів. Насамперед, це трудова книжка (а на підставі її записів та інших документів — довідки підприємств, установ і організацій), а також відомості з держархівів.

Свій страховий стаж для майбутньої пенсії українці можуть дізнатися за допомогою порталу електронних послуг Пенсійного фонду України (ПФУ) у розділі "Дані з реєстру застрахованих осіб", натиснувши "Вхід". Потім вибрати фізична або юридична особа, тип електронного цифрового підпису (ЕЦП), завантажити файл з підписом і ввести пароль. Після цього з'явиться доступ до перегляду всіх юридичних осіб, які вносили за користувача відрахування в Пенсійний фонд за всі роки з початку офіційного працевлаштування.

Також можна всю цю інформацію переглядати і без ЕЦП, але для цього доведеться особисто відвідати найближче управління Пенсійного фонду і отримати логін та пароль.

Раніше Пенсійний фонд України "потрапив" у смартфон. Мобільний додаток «Пенсійний фонд» забезпечує:

Нагадаємо, Верховна Рада України має намір ввести новий пенсійний вік для жінок.

Також Today.ua повідомляв, що в грудні 2019 року українцям перерахують максимальну і мінімальну пенсію, завдяки чому деякі громадяни зможуть отримати надбавку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ