Today.ua

Педофілів не каструватимуть: Зеленський ветував скандальний закон Ляшка

У середу, 4 вересня, Президент Володимир Зеленський повернув до парламенту закон, яким передбачалася примусова хімічна кастрація для педофілів. Відомо, що глава держави вніс до документу свої пропозиції, які поки що не розголошуються. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

У липні Верховна Рада підтримала законопроект №6449 про посилення відповідальності за злочини сексуального характеру проти дітей, ініціаторами якого виступили народні депутати Верховної Ради 8 скликання від Радикальної партії - Олег Ляшко, Ігор Мосійчук, Олег Купрієнко, Віктор Вовк і Денис Силантьєв. 19 липня документ підписав спікер Андрій Парубій та відправив його на розгляд президенту.

Законопроектом передбачається, що зґвалтування малолітньої чи неповнолітньої особи має  каратися позбавленням волі від 7 до 15 років (до того 7-12 років), а розпусні дії щодо особи, яка не досягла 16 років, – 5 роками ув’язнення (до того обмеженням або позбавленням волі на строк до 5 років). Проект закону також запроваджував для педофілів покарання у вигляді примусової хімічної кастрації.

Також мав би бути створений публічний реєстр осіб, які були засуджені за зґвалтування чи сексуальне насильство щодо неповнолітніх та встановлений для таких осіб пожиттєвий адміністративний нагляд після їх звільнення з в’язниці.

Раніше повідомлялося, що виконуюча на той час обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун виступила проти закону про кастрацію педофілів, зазначивши, що він порушує права людей, що є антигуманним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ