Печиво у багатьох із нас асоціюється саме з Новим роком. Пряна ароматна випічка створює атмосферу тепла, дому і затишку. Саме тому ми рекомендуємо не забути про ці смаколики у зимові свята. Рецептів домашнього печива існує дуже багато, але ми віднайшли найпопулярніший та найпростіший.
Вам знадобляться наступні інгредієнти:
- борошно — 600 г,
- сода — 1 ч.л.,
- вершкове масло — 150 г (попередньо заморозьте в холодильнику),
- цукор — 200 г,
- сирі яйця — 2 шт.,
- яєчні жовтки — 2 шт.,
- рідкий мед — 150 г.
Спосіб приготування
Щоб приготувати смачне домашнє печиво, у просіяне борошно додайте соду. На терці натріть холодне вершкове масло. Змішайте, додайте туди цукор, яйця, жовтки і мед, після чого замісіть тісто. Залиште тісто на ніч в холодильнику. Зранку розкатайте корж товщиною 0,5 см. Виріжте з тіста фігурки. Ідеально підійдуть олені, сніговики, ялинки та інші символи Нового року. Змастіть деко олією, викладіть печиво і запікайте при температурі 200 градусів до рум’яного вигляду. Готове печиво прикрасьте білим і чорним шоколадом — додайте фігуркам елементи святкового декору.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що подати до святкового столу.