Today.ua

Паска в мультиварці: покроковий рецепт святкової випічки до Великодня

Великдень в Україні відзначається 19 квітня. У цьому році головне свято всіх християн припадає на період карантину. Ритуал освячення пасхальних пасок і яєць виявиться дуже ризикованим, але це не означає, що від приготування головної великодньої страви господиням варто відмовитися. Навпаки, саме час пекти паски навіть тим, хто жодного разу цього не робив. Для початківців ми пропонуємо спробувати приготувати смачну випічку в мультиварці. Це займе менше часу, ніж пекти паски в духовці, а результат вийде не гірше.

Рецепт паски в мультиварці

Інгредієнти:

Для тіста:

Для глазурі:

Для початку розведіть дріжджі в теплому молоці і залиште на 20 хвилин настоятися.

Просійте через сито борошно. Додайте 1 склянку в молочно-дріжджову суміш, перемішайте, накрийте серветкою і залиште опару на півгодини в теплому місці.

Яйця і жовтки розітріть з цукром і ванільним цукром. Додайте яєчну суміш до опари, туди ж влийте м'яке вершкове масло і добре перемішайте.

Решту борошна змішайте з сіллю, поступово всипте в опару і замісіть тісто. Накрийте тісто серветкою і залиште підходити ще на 1 годину.

Помийте родзинки, висушіть їх і обваляйте в борошні. Осадіть тісто, що піднялося, і додайте в нього родзинки. Трохи вимісіть тісто з родзинками, накрийте і залиште піднятися ще на 1 годину.

Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом і виберіть режим "Підігрів" на 15 хвилин. Покладіть тісто в миску, закрийте її, вимкніть мультииварку і залиште тісто ще на 40-60 хвилин, щоб воно піднялося.

Оберіть режим "Випічка" і випікайте паску протягом 1 години 40 хвилин. Перевірити готовність паски можна дерев'яною паличкою.

Після випікання не поспішайте діставати паски з мультиварки. Потримайте їх під кришкою ще 20 хвилин.

Приготуйте глазур. Збийте до щільності білок з цукровою пудрою і лимонним соком.

Коли паска охолоне, зверху прикрасьте її глазур'ю.

Раніше повідомлялося, як приготувати ароматні бананові мафіни нашвидкурукуч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ