Today.ua

Пасхальне богослужіння в ПЦУ прочитали 8 мовами

У неділю, 28 квітня, коли Православна Церква відзначає найбільше свято – Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив перші Пасхальні богослужіння об’єднаної Помісної Української Православної Церкви, на якому були присутні президент України Петро Порошенко з родиною та урядовці. Про це повідомляє прес-служба ПЦУ.

Цьогорічні богослужіння у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі мали кілька особливостей. Зокрема, Євангеліє було прочитано українською, грецькою, слов’янською, єврейською, італійською, англійською, французькою, та латинською мовами.

Окрім того, прозвучав унікальний передзвін «Христос Воскрес!» у виконанні студентів-дзвонарів Київської православної богословської академії.

У ніч з суботи на неділю Предстоятель Помісної Української Православної ЦерквиБлаженнійший Митрополит Епіфаній очолив полуношницю, хресний хід, Великодню утреню та Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого.

Після богослужінь він освятив паски та Пасхальні приношення вірян.

Нагадаємо, раніше Предстоятель Православної Церкви України, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній освятив та передав для українських військовослужбовців в зону ООС тисячу великодніх пасок.

Також ми писали про те, що Епіфаній привітав переможця другого туру виборів Володимира Зеленського з високою довірою, висловленою українцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ