Today.ua

Парубію вказали на вихід: У Зеленського обрали кандидата на посаду нового спікера Верховної Ради

Спікером новообраної Верховної Ради може стати Дмитро Разумков (перший номер "Слуги народу" майже всю президентську кампанію озвучував думку Володимира Зеленського). Це єдина кандидатура, яку на сьогоднішній день розглядають у партії Зеленського.

Зазначимо, що партія «Слуга народу» стала лідером позачергових парламентських виборів в Україні і отримує безпрецедентне в історії нашої країни більшість у Раді. А це означає, що у представників "Слуги народу" буде можливість призначити своїх кандидатів на ключові посади в уряді.

Експерт Українського інституту аналізу та менеджменту політики Володимир Воля також вважає, що спікером може стати Дмитро Разумков. Також експерт не виключає, що Верховну Раду нового скликання може очолити і Руслан Стефанчук.

«Може бути і Стефанчук. Невідомо, хто буде головою Ради та чи не стане він грати власну політичну гру», — повідомив Дмитро Воля.

За його словами, «все залежить від того, як домовляться про розподіл посад групи впливу всередині фракції».

Раніше український політичний аналітик Денис Казанський заявив, що Зеленський здійснив справжній “хаос” на мажоритарці. І якщо підсумкові показники виборів практично не відрізняються від тих, що публікували після соцопитування, то мажоритарна виборча система явно дала “збій”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ