Today.ua

Парубій розповів про плани роботи Верховної Ради

Верховна Рада цієї осені має намір розглянути сім основний блоків питань, заявив під час проведення погоджувальної ради спікер Андрій Парубій.

"Я хотів би викласти загалом плани на осінь. Щоб ми правильно могли формувати кожен пленарний тиждень, важливо бачити загальний план і загальні завдання, які є на осінь", - сказав Парубій.

За словами спікера, у першочергових планах ВР є питання безпеки, та інформаційної безпеки.

"Наприкінці минулої сесії прийняли закон про нацбезпеку, який передбачає імплементацію і прийняття низки законів. Серед них і закон про службу безпеки, і закон про розвідувальні органи, про державне оборонне замовлення і закон про окремий парламентський комітет, який би здійснював парламентський контроль над сектором безпеки і розвідувальними органами", - сказав Парубій, передає Today.ua.

Спікер наголосив на важливості питання прийняття бюджету. Парубій запевнив голів фракцій, що  мав розмову з прем’єром Гройсманом, й бюджет буде подано вчасно.

У планах депутатів на осінь - виборчий блок.

"Ми розпочинаємо фактично виборчий рік, і важливо буде цієї осені, щоб ми завершили питання формування ЦВК і виборчий кодекс. Пройти і розглянути виборчий кодекс – найбільший законопроект по кількості правок,… який може зайняти не один, а два пленарні тижні", - зазначив Парубій.

За його словами, восени парламентарі мають розглянути закон про мову. Після того скасування Конституційним судом закона "Колесніченка-Ківалова", сформувався законодавчий вакуум, вважає Парубій. Є 5 зареєстрованих законопроектів, нагадав він.

"Два дуже важливі блоки – це питання законів, необхідних для євроінтеграції. Загалом у блоці більше 50 законопроектів, 21 вже готовий до розгляду", - сказав Парубій.

Важливим блоком визначено економічні закони.

Також спікер озвучив тему реформування парламенту. Є вже два законопроекти про кількість комітетів і про розподіл комітетів.

"Оце загальна логіка, яка мною пропонується на осінь", - підсумував Парубій свою промову до лідерів фракцій.

Раніше повідомлялось, що українська мова стрімко набирає популярність в країні. При аналізі продажів літератури по регіонах України, працівники видавництв з подивом відзначають, що в Харкові, Дніпрі, Запоріжжя, в Одесі, і в Києві, не кажучи про Західну Україну, більше читають українською мовою. Вони додали, що книги російською все ще випускаються, проте їх тираж і асортимент значно скорочено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ