Today.ua

Парубій провалив обіцянку про протидію “законодавчому спаму“

Спікер Верховної Ради 8-го скликання Андрій Парубій не виконав обіцянку ініціювати ускладнення реєстрації законопроектів у парламенті. Таку обіцянку він давав у вересні 2018 року, нагадують аналітики порталу "Слово і діло".

Таким чином Андрій Парубій хотів уникнути "законодавчого спаму", який, за його словами, збільшується в українському парламенті.

"Зокрема, моя ініціатива полягатиме в тому, щоб будь-який законопроект, що реєструється, отримав підтримку певної кількості депутатів. За кількістю найменшою фракції. Щоб хоча б групи депутатів демонстрували підтримку цього законопроекту й, відповідно, демонстрували, що він може мати перспективу розгляду, а не зареєстрований просто як піар-хід того чи іншого депутата", – казав Парубій.

Варто зазначити, що порядок реєстрації у Раді законопроектів та інших актів визначено статтею 92 закону України "Про регламент Верховної ради України". Верховна Рада 8-го скликання вже закінчила свою роботу, але спікер Андрій Парубій не вніс жодних ініціатив для ускладнення реєстрації законопроектів, і таким чином провалив свою обіцянку.

Нагадаємо, раніше глава партії "Слуга народу" Дмитро Разумков розкритикував Андрія Парубія на посаді спікера Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ