Today.ua

Партія “Воїни АТО“ висунула кандидатом у президенти Героя війни

Сьогодні, 31 січня, відбувся з'їзд політичної партії "Воїни АТО", яка висунула кандидатом у президенти першого заступника командира ССО, полковника Сергія Кривоноса.

Кривоніс є безпартійним, але його кандидатура була попередньо узгоджена в більшості первинних осередків партії. Його також підтримали ветерани Афганської війни та миротворчих операцій.

Кривоніс пояснив своє рішення піти у президенти тим, що з 2014 року процес будівництва армії значно погіршився.

За словами однопартійців, історія знає чимало прикладів того, як військовий на чолі держави виводив її з кризи.

Відповідаючи на запитання, чи не суперечить законодавству висунення в президенти чинного військовослужбовця, Кривоніс заявив, що на час виборчої кампанії він перебуває у відпустці.

"Будь-який громадянин України має право обирати і бути обраним, тому моє висування не суперечить законодавству", - зазначив кандидат у президенти.

Нагадаємо, висування кандидатів політичними партіями або шляхом самовисування на пост глави держави та подання кандидатами документів до ЦВК триватиме до 3 лютого 2019 року. Реєстрація кандидатів триватиме до 8 лютого включно. Голосування на виборах президента відбудеться 31 березня з 8:00 до 20:00.

Раніше повідомлялося, що близько чверті населення України віком від 18 років не збираються голосувати на виборах президента у березні 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ