Today.ua

Партія «Сила людей» висунула кандидатом у президенти колишнього журналіста

У неділю, 20 січня, політична партія "Сила людей" висунула кандидатом на вибори президента України колишнього журналіста Дмитра Гнапа. Таке рішення було прийнято на 10-му всеукраїнському з'їзді політсили у Києві.

Дмитро Гнап заявив, що планує запустити публічну кампанію фандрайзингу (процесу залучення грошей), щоб зібрати 2,5 мільйона гривень на внесок для реєстрації його кандидатом у президенти. Він додав, що для проведення самої президентської кампанії йому потрібно буде ще 1,5-2 мільйони гривень.

До червня 2018 року Гнап керував проектом "Слідство.Інфо" на "Громадському.ТБ". Потім він заявив, що йде з журналістики в політику і веде переговори про створення нового політичного проекту. У грудні журналіст став членом партії "Сила людей".

"Я вважаю, що ми повинні підтримати єдиного кандидата від демократичного табору, якщо він з'явиться. (…) Але є одне але. Я не вірю в те, що такий кандидат буде, що наші більш досвідчені політики по демократичному табору зможуть втамувати свої амбіції і об'єднатися", – сказав екс-журналіст.

Нагадаємо, реєстрація кандидатів триватиме до 8 лютого включно. Голосування на виборах відбудеться 31 березня з 8:00 до 20:00.

Напередодні "Опозиційний блок" висунув кандидатом у президенти Олександра Вілкула.

Раніше Соцпартія України (СПУ) провела в Києві засідання політичної ради і черговий з’їзд, на якому офіційно висунула Іллю Ківу кандидатом на вибори президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ