Today.ua

Партія Саакашвілі збирається йти на парламентські вибори

Партія "Рух нових сил Міхеїла Саакашвілі" планує балотуватися до Верховної Ради України під час позачергових парламентських виборів, що відбудуться 21 липня. Про це заявив колишній заступник генпрокурора, один з лідерів політсили Давид Сакварелідзе в інтерв'ю українському інтернет-виданню.

"Ми маємо легітимне право на вільну участь у виборах... Дострокові вибори. Ми як партія підемо на ці вибори і будемо відстоювати ту філософію і проекти, які ми хочемо здійснити як політична сила", - зазначив Сакварелідзе.

За його словами, Верховна Рада України вже протягом чотирьох років не є легітимною, тому призначення позачергових парламентських виборів він вважає "правильним ходом" новообраного президента Володимира Зеленського.

Нагадаємо, 27 травня президент Володимир Зеленський повернув екс-президенту Грузії та екс-главі Одещини Міхеїлу Саакашвілі українське громадянство. Вже сьогодні, 29 травня, Саакашвілі має прилетіти до Києва.

Раніше також повідомлялось, що Міхеїл Саакашвілі на цьогорічних парламентських виборах не зможе потрапити у список жодної партії. Для цього він повинен прожити на території України не менше п’яти років. Однак Саакашвілі не обов’язково бути членом партії, аби потрапити в партійні списки чи рухи по одномандатному виборчому округу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ