Today.ua

Партія Саакашвілі подаватиме позов до суду проти ЦВК

Партія Міхеіла Саакашвілі "Рух нових сил" готує позов до суду з метою скасування рішення Центральної виборчої комісії (ЦВК) України про відмову у допуску кандидатів від цієї політичної сили на дострокові вибори у Верховну раду. За словами лідера партії, за цим рішенням стоїть колишній президент Петро Порошенко.

"У нас не було ілюзій, що нас безболісно допустять до виборів, поки в структурі ЦВК знаходяться залишки двох політичних кланів: "Блоку Петра Порошенко" і "Народного фронту". Вони розуміють, що ми єдина політична сила, яка може притягнути їх до кримінальної відповідальності. Поки нам залишається тільки звертатися до Адміністративного окружного суду і через суд домагатися реєстрації в ЦВК", - заявив член ради партії Давид Сакварелідзе.

На своїй сторінці у Facebook Міхеіл Саакашвілі опублікував відео, в якому заявив, що цією ситуацією будуть займатися "найкращі юристи".

https://youtu.be/TkR5d_AcPuY

У понеділок, 24 червня, кілька десятків прихильників Саакашвілі пікетували будівлю Центрвиборчкому з вимогою допустити партію "Рух нових сил до участі у виборах.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія у неділю, 23 червня, відмовилася реєструвати кандидатів у народні депутати від партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі, висунутих зазначеною політичною партією в одномандатних виборчих округах на позачергових парламентських виборах 21 липня 2019 року. Причиною відмови у ЦВК назвали порушення вимог статуту партії.

Раніше Today.ua повідомляв, як Міхеіл Саакашвілі відреагував на недопуск своєї партії на парламентські вибори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ