Today.ua

Парасюк подає позов проти ЦВК через відмову у реєстрації на вибори до Ради

Народний депутат України Володимир Парасюк подаватиме до суду на ЦВК через відмову реєструвати його кандидатом у депутати на позачергові парламентські вибори, що відбудуться 21 липня. Він розповів, що таке рішення ЦВК прийняла ще вчора, 23 червня, проте нардепу повідомити про це нібито "забули", так само як і не пояснили конкретні причини відмови.

За словами Парасюка, коли він подавав документи до ЦВК 19 червня, чинного нардепа запевнили, що все оформлено правильно. Тому, отримавши відмову через "невідповідність документів вимогам законодавства", нардеп вирішив оскаржувати рішення ЦВК в адміністративному суді.

"Йдемо в український суд доводити свою правоту. І я надіюся, що він прийме зважене, правильне рішення", – наголосив Парасюк.

Нардеп також не виключає, що відмова ЦВК реєструвати його кандидатом на вибори може мати політичні мотиви.

"Наскільки я сьогодні побачив з реакції голови ЦВК - це упереджене ставлення і небажання пояснити свою відмову... Більша частина членів ЦВК – представники Порошенка, а я завжди виступав в опозиції до нього. Тому це скоріш за все може бути політичне рішення",– підсумував він.

Нагадаємо, Міхеіл Саакашвілі прокоментував відмову ЦВК у реєстрації на виборах до Верховної Ради кандидатів від створеної ним політичної сили.

Раніше повідомлялося, що Володимир Парасюк взяв на поруки зловмисника, який в травні 2018 року в Запоріжжі розстріляв з автоматичної зброї автомобіль місцевого підприємця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ