Today.ua

“Oвостар, сальмонела, корупція“: у Ризі Зеленського зустріли протестами проти українських яєць

Під час візиту президента України Володимира Зеленського в Ригу місцеві жителі влаштували акцію протесту проти ввезення у Латвію українських яєць. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Так, декілька людей в костюмах курей та з плакатом "Oвостар, сальмонела, корупція" протестували проти імпорту українських яєць.

Мітинг проходив на мості біля Ризького замку, де відбувалась зустріч Зеленського з президентом Латвії Егілсом Левітсом. Незабаром обидва чоловіки на прохання служби безпеки покинули міст.

Асоціація виробників яєць і м'яса в Латвії раніше зверталася до прем'єр-міністра Крішьяніс Каріньш з проханням зупинити імпорт яєць з третіх країн, в тому числі з України. Яйця в Латвію ввозять чотири українських підприємства, які отримали відповідну ліцензію Єврокомісії.

Нагадаємо, вчора, 16 жовтня, Володимир та Олена Зеленські відвідали з офіційним візитом Латвію. Зустріч проходила в Ризькому замку, який є резиденцією глави держави Егілса Левітса.

Після офіційної частини президенти вирушили на переговори, під час яких вже встигли обговорити багато важливих питань про співпрацю. Володимир Зеленський також зустрівся зі спікером Сейму Інарі Мурнієце та прем’єр-міністром Латвії Кришьяніс Кариньш.

Крім того, глава української держави взяв участь у церемонії покладання квітів до Пам’ятника свободи і був присутнім на відкритті меморіальної дошки до 100-річчя першої дипломатичної місії України (УНР) у Ризі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ