Today.ua

Отримання субсидії спростили

Кабінет міністрів України спростив процедуру призначення субсидій ЖКГ. Нова процедура торкнеться військовослужбовців, пенсіонерів із сільської місцевості, а також дитячих будинків сімейного типу. Відзначається, що в дитячих будинках сімейного типу при призначенні субсидії не буде вважатися доходом матеріальна допомога і стипендія дітей, а також придбані транспортні засоби. Крім того, дитбудинок зможе отримати субсидію не тільки на нормативну площу, але і на квадратні метри понад норми.

Для призначення субсидії військовослужбовцям не будуть вимагати підтвердження про сплату єдиного соціального внеску.

Також уряд вирішив 20 жовтня 2019 року спростити призначення субсидії подружжю пенсійного віку (старше 60 років), які проживають у сільській місцевості, але зареєстровані за різними адресами.

Нагадаємо, у одержувачів субсидій на оплату житлово-коммнальных послуг з'явилася можливість оформити виплати через інтернет. Якщо у одержувача субсидії вже є зареєстрований цифровий підпис/BankID, то оформлення можна провести повністю з дому. Якщо ж цифрового ідентифікатора немає, то можна попередньо зареєструвати себе як отримувача субсидії, а вже на фінальному етапі роздрукувати форму, підписати її і занести в територіальне управління соціального захисту. Весь процес реєстрації проводиться на сайті Мінсоцполітики в розділі «Е-сервіси». Заявнику необхідно вибрати розділ «Субсидії», а потім вибрати один з варіантів реєстрації/входу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ