Today.ua

Останні теплі вихідні: синоптики дали прогноз погоди на тиждень

Сьогодні, 24 жовтня, в Україні буде суха та маловітряна погода. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook.

Вона зазначила, що циклон Vlad поблизу Італії та циклон Wilhelm над північним заходом Європи "обнялися", закрутили в прилеглих країнах негоду, відсікли та ізолювали антициклональну смугу. В результаті цього утворилися антициклон Maja над Португалією і антициклон Nicola над Україною, завдяки чого в Україні буде сухо та маловітряно.

Вже завтра, 25 жовтня, за словами синоптика, ці антициклони посунуть циклони відповідно південніше та північніше, "вхопляться за руки" і знову над континентальною Європою запанує смуга підвищеного атмосферного тиску. Скрізь буде сухо та маловітряно, в тому числі й в Україні.

Завтра, 25 жовтня, за прогнозом погоди, у більшості областей України - без опадів, тумани, вітер південний, слабкий. Температура повітря найближчої ночі очікується від +5 до +11 градусів, завтра вдень - від +14 до +19 градусів, на Заході - від +16 до +22 градусів.

У Києві завтра дощі малоймовірні, тумани, слабкий південний вітер. Температура повітря протягом дня становитиме від +15 до +17 градусів.

До кінця тижня погода суттєво не зміниться.

За прогнозами синоптика, найближчі вихідні обіцяють бути останніми теплими вихідними у жовтнево-листопадовій перспективі.

Раніше синоптики повідомляли, що на цьому тижні Україну накриє густий туман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ