Today.ua

“Оселиться з дружиною на околиці села?“: письменниця розкритикувала Зеленського за рішення по Донбасу

Відома українська письменниця Оксана Забужко заявила, що головнокомандувач українською армією, яким є президент Володимир Зеленський, не повинен і не має права говорити про відведення ЗСУ в районі лінії розмежування на Донбасі. Про це вона сказала в інтерв'ю українському інтернет-виданню.

Вона наголосила, що ЗСУ перебувають на своїй землі і можуть рухатись тільки вперед.

"Відведення військ - куди?! Наші війська перебувають на своїй землі, на яку диверсійних чином вторгся противник, і рухатися можуть тільки вперед - до відновлення повного контролю над територією в межах державних кордонів України", - сказала вона.

Саме для цього, на думку Забужко, в будь-якій країні існує армія, головнокомандувач якої "не повинен і не має права говорити про відведенні українських військ".

Письменниця також засумнівалась у правдивості заяв Зеленського про те, що жителі населених пунктів, які після відведення українських підрозділів виявляться в "сірій зоні", будуть захищені.

"Яка безпека? Чим він її "особисто" гарантує? Візьме свою дружину і дітей і оселиться на околиці того села?" - запитала Забужко.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що зустріч лідерів "нормандської четвірки" (Україна, РФ, Німеччина, Франція) може відбутись виключно після узгодження “формули Штайнмаєра” і розведення сил у Золотому і Петровському.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ