Today.ua

“Орієнтуємось на Польщу“: стало відомо, коли Україна відкриє кордони

В Україні в рамках карантину, введеного через пандемію коронавірусу, були закриті кордони, і під час послаблення обмежувальних заходів постало питання, коли ж їх відкриють. За словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, в цьому питанні Україна буде орієнтуватись на Польщу.

Так, заступник глави МОЗ зазначив, що епідемситуація у нас в країні розвивається за польським сценарієм, відстаючи на два тижні.

Ляшко наголосив, що в Україні спостерігатимуть за тим, як підійде до питання відкриття кордонів Польща, і тоді робитимуться відповідні висновки.

"Для орієнтиру ми більше беремо для себе Польщу - ми йдемо за схожим сценарієм. Тільки вона на два тижні попереду з епідситуацією. Подивимося, як вони будуть відкривати кордони. Коронавірус - новий вид інфекції, тому складно робити орієнтовні прогнози. Вони досить рідко підтверджуються", - сказав Ляшко.

Нагадаємо, в Україні за останню добу було зафіксовано 375 нових випадків інфікування COVID-19. Загалом на сьогоднішній день коронавірус охопив вже 4,2 млн осіб по всьому світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ