Today.ua

“Опинився за бортом“: Рева обурений тим, що з ним вже ніхто не радиться

Міністр соцполітики Андрій Рева обурений тим, що Міністерство фінансів підготувало проект держбюджету на 2020 рік без узгодження з іншими міністерствами, у тому числі і з ним. Про це він розповів в ефірі телеканалу "112. Україна".

Рева зазначив, що згідно з законом проект держбюджету повинен готуватись наступним чином: робляться бюджетні запити в міністерства, потім вони узгоджуються в межах Кабміну, узгоджений проект розглядається Кабінетом міністрів, голосується і подається на розгляд Верховної Ради України.

"В цьому році державний бюджет на 2020 рік формується Міністерством фінансів України одноособово", - зазначив Рева.

На думку міністра, так відбувається тому, що керівництво Міністерства фінансів залишається працювати у новому уряді, і вони просто не зважають на позиції, які мають міністерства, де невдовзі зміниться керівництво.

Андрій Рева сумнівається, що нова влада за 10 днів після початку роботи Ради IX скликання зможе сформувати проект бюджету з урахуванням міністерств і нових міністрів. При цьому у нього є сумніви, що проєкт держбюджету, підготовленого міністром Маркаровою, сподобається новій владі.

"Це буде документ, який складений одним відомством. Знаючи погляди керівництва Мінфіну, не впевнений, що він буде відповідати баченням, в тому числі, і нової команди", - іронічно зауважив міністр соцполітики.

Раніше Андрій Рева розповів, що в Україні невигідно реєструвати стосунки, адже неофіційний шлюб дозволяє жінкам отримувати гроші як матерям-одиначкам, соціальну допомогу і виплати для малозабезпечених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ