Today.ua

“Операція не допомогла“: помер відомий український легкоатлет Роман Вірастюк

У суботу, 27 липня, на 51 році життя трагічно помер срібний призер чемпіонату Європи-1994 року в штовханні ядра, учасник трьох Олімпійських ігор (1996, 2000 і 2004) і багаторічний капітан збірної України з легкої атлетики Роман Вірастюк (брат відомого стронгмена Василя Вірастюка). Про це повідомив міністр молоді та спорту України Ігор Жданов на своїй сторінці у Facebook.

Днями Роману Вірастюку зробили складну операцію на серці, яка тривала 20 годин. На жаль, після операції чоловік так і не зміг прийти до тями.

Відомо, що у 2005 році Вірастюк переніс операцію з протезування аорти і аортальних клапанів.

Останнім часом Роман Вірастюк працював директором Департаменту олімпійського спорту Міністерства молоді та спорту України. Він брав участь в парламентських виборах 2019, але не зумів перемогти в мажоритарному окрузі в Івано-Франківській області.

У покійного залишилася дружина і двоє синів - Роман (зайнявся баскетболом) і Іван. Молодший брат Романа, Василь Вірастюк, прославився в силовому спорті, став найсильнішою людиною світу.

За попередньою інформацією, прощання з Романом відбудеться 28 липня біля "Міністерства молоді та спорту". Поховають чемпіона 29 липня в рідному Івано-Франківську.

Нагадаємо, 17 липня, в Одесі з вікна квартири на 17-му поверсі випав відомий ведучий Євген Щербаков. За день до своєї смерті Щербаков створив свій Телеграм-канал, де залишав досить загадкові дописи. Ведучий буквально повідомив точну дату і час власної смерті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ