Today.ua

ООН створює фонд гуманітарної допомоги Україні

В ООН оголосили про створення Об'єднаного фонду гуманітарної допомоги Україні, мета якого полягатиме у наданні підтримки жителям Донбасу, які страждають від збройного конфлікту. Про це йдеться в заяві помічниці генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Урсули Мюллер.

Вона наголосила, що створення відповідного фонду передбачається Планом гуманітарного реагування на поточний рік.

"Ми створюємо інноваційний механізм фінансування для підтримки зусиль, передбачених Планом гуманітарного реагування (HRP) на 2019 рік - Об'єднаний фонд гуманітарної допомоги Україні - для задоволення гострих потреб, які найменше фінансуються. Я вітаю внесок донорів в цей фонд і закликаю інших приєднатися", - написала Мюллер.

За її словами, на загальні потреби для гуманітарної допомоги жителям Донбасу в поточному році необхідна сума у розмірі 162 млн доларів.

"План спрямований на захист постраждалих людей і відновлення їх доступу до засобів існування, основних послуг", - додала вона.

Також Мюллер уточнила, що станом на 2019 рік близько 3,5 млн осіб в Україні потребуватимуть гуманітарної допомоги, більшість з них - люди похилого віку, жінки і діти.

Нагадаємо, також у Данії розпочинають нову програму допомоги переселенцям з Донбасу.

Як відомо, в Україні станом на 14 січня 2019 року взято на облік понад 1,5 млн вимушених переселенців з Донбасу і Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ