Today.ua

Омелян різко відповів на критику Зеленського під час виступу на iForum

Міністр інфраструктури Володимир Омелян різко відповів на критику президента України Володимира Зеленського, який на форумі інтернет-діячів iForum-2019 виголосив свою публічну промову російською мовою з додаванням елементів молодіжного сленгу і розкритикував діяльність "чиновників".

"У нас вже є мобільний зв'язок 4G, і він розвивається. А ще в 2013-му і 3G не було", - відповів Омелян Зеленському, який порівняв Україну з Африкою в області рівня технологій мобільного зв'язку.

"Минулого місяця був запущений пілотний проект 5G на транспортній інфраструктурі (це ті ж безпілотні автомобілі, Big Data тощо). Мало? Нам треба перескочити відразу на телепатію?" - додав міністр.

Омелян також підкреслив, що в Україні "вже всі перейшли на цифровий підпис і електронний документообіг, сервіси переходять на цифру, дигіталізація відбувається всюди". Те саме стосується і блокчейна в роботі держреєстрів, додав чиновник.

"Прикинь, чувак, все, про що ти сказав, вже в Україні реалізується!.. Не треба жонглювати термінами, які ви, м'яко кажучи, не розумієте. Перед тим, як критикувати роботу інших людей, придумай щось своє і розберися в термінах, - відповів міністр Омелян Зеленському на своїй сторінці у "Фейсбуці".

Нагадаємо, міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що в 2019 році Кабмін почне прибирати маршрутні таксі по всій Україні. Уряд планує цілеспрямовано знищити маршрутки у всіх великих містах країни. Цей тип транспорту повинні замінити великі автобуси та інший громадський транспорт.

«Альтернативи великим автобусам у великих містах немає. Маршрутки повинні зникнути в Києві, Дніпропетровську та Харкові... Вони не мають права на життя», — заявив Володимир Омелян.

Раніше Омелян назвав дату відміни потягів з України в Росію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ