Today.ua

Окупаційна влада “ДНР“ перейменувала Донецьк: як тепер називають місто

Глава самопроголошеної "Донецької народної республіки" Денис Пушилін підписав "указ" про перейменування міста Донецьк. Тепер окуповане місто носитиме назву Сталіно, однак і назва Донецьк також продовжить існувати.

У підписаному Пушиліним "документі" йдеться про те, що найменування "місто Сталіно" буде використовуватися поряд з найменуванням "місто Донецьк". Зокрема, нова назва може бути використана при проведенні урочистих заходів, присвячених Другій світовій війні. Зокрема, мова йде про 9 травня.

"Назву Сталіно Донецьк отримав в 1924 році. За офіційною версією, на честь Леніна. "Виконком вважає, що символом, що характеризує нашого великого вождя тов. Леніна, - буде "Сталь", і вирішив назвати м. Юзівку - містом Сталіним", - повідомляється в "документі" засідання.

Також нещодавно, 16 квітня, глава так званої "Луганської народної республіки" Леонід Пасічник видав "указ" про перейменування окупованого бойовиками Луганська у Ворошиловград. В "ЛНР", як і в "ДНР", дві назви міста будуть існувати паралельно.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що він впевнений у тому, що йому вдасться закінчити війну на Донбасі під час своєї каденції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ