Today.ua

Окупанти навмисно створюють черги на донбаських КПВВ та змушують людей стояти годинами, - СЦКК

На Донбасі на КПВВ, що розташований неподалік від мосту в Станиці Луганській, члени патруля СММ ОБСЄ зафіксували, що в черзі на перехід до підконтрольних владою України районів чекали приблизно 350 осіб, а в протилежному напрямку — приблизно одна тисяча осіб. Про це, посилаючись на регулярний звіт ОБСЄ, повідомляє прес-центр штабу ООС.

Спостерігачі повідомили, що за словами двох чоловіків і жінки віком приблизно від 70 до 79 років, окупанти навмисно змусили їх чекати спочатку впродовж двох з половиною годин, щоб пройти через їхній блокпост, а потім ще півтори години, щоб пройти КПВВ російських збройних формувань.

"Українська сторона СЦКК заявляє, що навмисне створення ситуації неорганізованості в роботі КПВВ в Станиці Луганській в холодну пору року з боку російсько-окупаційних військ в черговий раз наражає на небезпеку мирне населення, демонструють відверте нехтування Мінськими домовленостями та небажання дотримуватись взятих зобов’язань", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона СЦКК закликала окупаційну адміністрацію та російські збройні формування не нехтувати нормами міжнародного гуманітарного права та забезпечити сприятливі умови життю та здоров’ю цивільного населення.

Нагадаємо, окупанти приховано відправляють резервістів у зону бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ