Today.ua

Окупанти на Донбасі обстріляли патруль ОБСЄ

У вівторок уранці, 26 лютого, патруль специальної моніторингової місії ОБСЄ у складі шести співробітників на двох броньованих автомобілях перебував поблизу н.п. Золоте-5, орієнтовно на півкілометровій відстані від ділянки розведення сил. Патруль моніторив ситуацію щодо проведення ремонтних робіт на водогоні, які здійснювали шестеро робітників Луганської водопостачальної компанії. Про це йдеться у звіті СММ.

Троє спостерігачів знаходилися біля автомобілів, а інші були всередині. Попри надані гарантії щодо безпечного проведення робіт, патруль почув п’ять пострілів зі стрілецької зброї, які були здійснені орієнтовно за 200 метрів від них, а згодом — свист куль, що пролетіли приблизно за 10 метрів над головами.

Кулі, за свідченнями патруля, влучили, щонайменше, в одне дерево за 5–10 метрів на південний схід від їхнього розташування.

Патруль, який перебував по за автомобілем, сховався у транспортному засобі, а працівники "водоканалу" укрилися за трактором.

Через кілька хвилин патрулю та бригаді ремонтників довелося залишили район проведення робіт, й команда місії повернулася до своєї бази в н.п. Кадіївка, який знаходиться на території, непідконтрольний урядові України.

Нагадаємо, раніше спостерігачі ОБСЄ зафіксували в районі Мирного і Круглика на окупованій Луганщині заборонене озброєння – танки, артилерію і міномети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ