Today.ua

Окружний адміністративний суд Києва зайняв позицію екс-президента України Віктора Януковича

Екс-президент України Віктор Янукович отримає безкоштовний державний захист в Україні на законних підставах.

Київський окружний адміністративний суд визнав законним призначення колишньому президенту Віктору Януковичу державних адвокатів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду, передає 112.ua.

"Окружний адміністративний суд міста Києва прийняв рішення відмовити представнику позивача в задоволенні заяви про забезпечення позову Віктора Януковича до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги про надання йому державних адвокатів", - сказано в повідомленні.

Призначення госадвокатов від Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги не може ускладнити або унеможливити ефективний захист або відновлення порушених прав і інтересів позивача, і прийняв рішення, що відповідну заяву задоволенню не підлягає. Така позиція вбачається в підсумкових висновках суду.

Відзначимо, що Оболонський районний суд міста Києва викликає колишнього президента України Віктора Януковича на судові засідання 13, 14, 17 і 18 вересня у справі про звинувачення його в державній зраді.

Екс-президент України Віктор Януковича підозрюється в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 ( "Державна зрада"), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 ( "пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України") і ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 ( "пособництво у веденні агресивної війни") КК України.

Обвинувальний акт у справі про держзраді Головна військова прокуратура передала в суд ще в березні 2017 року. Сам Янукович в судових засіданнях не бере і на території України відсутня, ховаючись в РФ.

Обвинувачення просить для Януковича покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Як повідомляв раніше Today.ua, президента України 2010-2014 років Віктора Януковича викликають до Оболонського районного суду Києва для участі в судових дебатах у справі про державну зраду.

 

.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ