Today.ua

Оголошено переможців премії Оскар-2019

У неділю, 24 лютого, в Лос-Анджелесі відбулася 91-а церемонія вручення нагород премії "Оскар". Цьогорічний урочистий захід вперше за 30 років відбувався без ведучого – натомість золоті статуетки вручали відомі кіноактори, не заявлені у номінаціях.

Зірки Голлівуду змагалися за перемогу у 24 номінаціях. Найбільше нагород вибороли кінострічки "Богемська рапсодія", "Рома" та "Зелена книга".

Найкращим фільмом року стала комедійна драма "Зелена книга" режисера Пітера Фарреллі. Крім цього, фільм отримав нагороди за найкращий оригінальний сценарій, а також за найкращу роль другого плану - статуетку забрав Махершала Алі за роль чорношкірого піаніста. Бюджет картини склав $23 млн., а його касові збори досягли понад $128 млн.

https://youtu.be/e6b9urtUJt0

Статуетку за найкращу режисуру отримав Мексиканський режисер Альфонсо Куаронза за свою сентиментальну стрічку "Рома".

https://youtu.be/Q7NvXTgC4hE

Рамі Малек завоював перший у своєму житті "Оскар", ставши найкращим актором за головну роль у музичній драмі "Богемна рапсодія" про життя соліста групи "Queen" - Фредді Мерк'юрі.

https://youtu.be/Davm7lYr4zI

"Оскар" за найкращу жіночу роль отримала британська актриса Олівія Колман, яка знялася у фільмі "Фаворитка", хоча, за попередніми оцінками, прогнозувалося, що нагороду забере Глен Клоуз за роль у фільмі "Дружина".

https://youtu.be/J4aTmpQPuo8

Фільм "Зірка народилася" з Леді Гагою і Бредлі Купером отримав статуетку за найкращий саундтрек.

https://youtu.be/bo_efYhYU2A

Переможці інших номінацій:

Раніше повідомлялося, що співачка MARUV представлятиме Україну на пісенному конкурсі Євробачення-2019 в Тель-Авіві. Перший півфінал конкурсу відбудеться 14 травня, другий – 16-го, а фінал пройде 18-го травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ