Today.ua

“Обшуки і арешт рахунків“: Порошенко звернувся за допомогою до Зеленського

Петро Порошенко, п'ятий президент України і лідер партії "Європейська солідарність", звернувся до Володимира Зеленського через обшуки у власника телеканалу "Прямий". За словами Порошенка, тиск правоохоронних органів на телеканал "Прямий" і його власника Володимира Макеєнка - це лише складова частина загального процесу, який зараз відбувається в Україні.

Цей процес, на переконання Порошенка, не має нічого спільного з європейськими стандартами.

"Було дуже багато каналів, які говорили неправду про мене. І мені точно не подобалося те, що вони говорили. Але тут ми повинні керуватися принципом Вольтера: "Я не поділяю вашу думку, але я готовий віддати життя за те, щоб ви мали право її висловити". Це був мій принцип", - зазначив Порошенко.

Він також розкритикував ініціативу "слуг народу" притягувати журналістів до кримінальної відповідальності.

"Вчора були заяви керівника профільного комітету, представника уряду про те, що вони збираються притягнути до відповідальності журналістів, контролювати інтернет", - зазначив Порошенко, коментуючи ініціативи представників парламентської монобільшості ввести кримінальну відповідальність для ЗМІ.

На думку Порошенка, це суперечить європейським цінностям.

"Сьогодні, на жаль, я не впевнений, що про це знає президент Зеленський, але я твердо переконаний, що це саме той випадок, який вимагає його втручання. Обшуки і арешт рахунків - це спроби припинити мовлення каналу. Це проблема не каналу і не якийсь окремий випадок. Це проблема України в цілому і європейського вибору країни. Тому що це точно не має нічого спільного ні з європейськими правилами, ні з європейськими цінностями", - резюмував Порошенко.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко звинуватив Портнова у спробі рейдерського захоплення телеканалу “Прямий”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ