Today.ua

Обмін “всіх на всіх“ та вибори в ОРДЛО: про що Зеленський хоче поговорити з Путіним

Президент України Володимир Зеленський заявив, що під час саміту в "нормандському форматі" збирається обговорити з російським лідером Володимиром Путіним можливість проведення ще одного обміну полоненими - тепер вже за формулою "всіх на всіх". Про це повідомляється на офіційному сайті глави держави.

Так, виступаючи на брифінгу після зустрічі з президентом Словаччини Зузанною Чапутовою, президент України Володимир Зеленський заявив, що головні завдання, які стоять перед Україною на саміті - це остаточний обмін ув'язненими з РФ і остаточне розведення військ на Донбасі.

"Головні кроки - вирішення питання остаточного обміну всіх наших полонених, всіх на всіх", - заявив Зеленський.

Також він додав, що на переговорах планується обговорити терміни і умови проведення виборів на Донбасі, однак перед цим потрібно буде вирішити питання виведення російських військ з окупованих територій.

"Якщо ми обговорюємо місцеві вибори на тимчасово окупованій території - ми повинні розуміти, що чіткі терміни повинні бути до виборів, виведення всіх військ з тимчасово окупованої території", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше глава Офісу президента України Андрій Богдан розповів про телефонні розмови, які відбулися між президентами України і РФ - Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ