Today.ua

“Обіцяв повернутися“: навіщо Парубій залишив Україну

Спікер Верховної Ради України VIII скликання Андрій Парубій протягом трьох днів, а саме з 21-го по 23-є серпня, перебуватиме на умовах дипломатичного візиту в Литовській Республіці, після чого повернеться до України. Про це повідомили в парламентській прес-службі.

Парубій відвідає в Литві Третю міжнародну конференцію "Президента Валдаса Адамкуса", де також стане її учасником. Крім того, за участю ще чинного голови Верховної Ради відбудеться зустріч зі спікером Вищого Законодавчого органу Литовської Республіки - Вікторасом Пранцкетисом і депутатами - членами неформальної групи, створеної для підтримки України у Литовському Сеймі під назвою "Pro Ukraine".

Як відомо, 9 серпня Парубій скликав підготовчу групу депутатів з числа новообраних фракцій, які подолали п'ятивідсотковий бар'єр.

Перше засідання Ради нового скликання заплановано на 3 вересня 2019 року. На ньому новообрані нардепи повинні сформувати президію, комітети, фракції, затвердити склад Кабміну і призначити прем'єр-міністра. Крім того, народні обранці в перші робочі дні можуть призначити і глав силових відомств, зокрема генпрокурора. Новим спікером Ради найімовірніше стане Дмитро Разумков.

Today.ua повідомляв, що Андрій Парубій не виконав обіцянку ініціювати ускладнення реєстрації законопроектів у парламенті, яке він давав у вересні 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ