Today.ua

ОАЕ запрошують забезпечених іноземних пенсіонерів для стимулювання розвитку економіки країни

Влада Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) дозволила іноземцям отримувати візи на перебування в країні протягом більш тривалого терміну після виходу на пенсію, оголосив віце-президент і прем'єр-міністр ОАЕ, Мохаммед ібн Рашид аль-Мактум. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Khaleej Times.

Таким чином ОАЕ розраховують підтримати економічне зростання.

Іноземці старше 55 років зможуть отримати візи терміном на п'ять років за умови виконання низки умов. Потенційний резидент повинен інвестувати в нерухомість ОАЕ не менше 2 млн дирхамів ($ 545 тис.), мати заощадження у розмірі не менше 1 млн дирхамів або отримувати щомісячний дохід не менше 20 тис. дирхамів.

Після закінчення перших п'яти років візу можна буде продовжити.

Іноземці складають до 80% населення ОАЕ. Десятиліттями вони вносили вклад в розвиток економіки, проте могли залишатися в країні лише поки працюють. При цьому передбачалося, що іноземці повинні вийти на пенсію не пізніше 60 років, а при наявності особливого дозволу можна було працювати до 65 років.

"Рішення стане сприятливим для багатьох, хто прожив в цій країні десятиліття, допоможе їм у довгостроковому плануванні з точки зору інвестицій, а також виходу на пенсію", - вважає Винай Варма з Royal Orchid Group.

"Я живу тут останні 17 років. Ми належимо цій країні, і нове рішення дозволить зберегти єдність багатьох сімей", - зазначив топ-менеджер LuLu Group Ваджеб аль-Хурі.

Очікується, що нові правила підтримають ринок нерухомості Дубая. У лютому рейтингове агентство S&P Global Ratings попереджало, що за два роки ціни на житло тут можуть впасти на 10-15% через великі обсяги будівництва, геополітичні ризики та введення ПДВ з 2019 року.

Раніше повідомлялося, що Україна та ОАЕ матимуть спільні проекти з відновлювальної енергетики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ