Today.ua

Новий ЗАЗ Ланос: у мережі показали перспективну модель

Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ) планує запустити виробництво нової моделі бюджетного для українців автомобіля ZAZ Lanos. У мережі з'явилися фото ескізів майбутньої новинки, яка з'явиться на світ орієнтовно через 1,5-2 роки.

[gallery size="medium" td_select_gallery_slide="slide" ids="54385,54386"]

Ескізи нової моделі вказують на схожість з концептом ZAZ Lanos M, представленим у 2007 році. На конвеєр відправити автомобіль планували ще у 2009-му, проте ця ідея так і не була реалізована.

На нових ескізах можна побачити дещо збільшені в розмірах передні фари і збільшену фальшрадіаторну решітку з "багатим" хромованим декором і крупною емблемою автовиробника. Також варто відзначити еволюційну пластику переднього бампера і "бумеранги" денних ходових вогнів. Про технічну складову новинки на даний момент нічого не відомо. Але було б логічно використовувати більшість колишніх компонентів і навіть платформу, яка добре пристосована до умов наших доріг. Зокрема, такий підхід забезпечив би оперативну розробку і відносно недороге виробництво.

Раніше Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ) оголосив про запуск виробництва модифікації автобуса малого класу ЗАЗ А08. Новинку представлять на виставці "City Trans Ukraine — 2019" у Києві.

Новий автобус повинен задовольнити попит техніки на приміських маршрутах, а також буде доступний і в шкільній модифікації. Модель побудована на базі шасі Asia Star, а конструкцію кузова розробили українські автовиробники.

Раніше Today.ua повідомляв, що Запорізький автомобільний завод продає биті автомобілі після проведення краш-тестів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ