Today.ua

Новий спосіб телефонного шахрайства: абоненти Vodafone у небезпеці

Абоненти Vodafone, одного з найбільш популярних в Україні мобільних операторів, все частіше повідомляють про випадки телефонного шахрайства. Так, телефонні шахраї телефонують абонентам Vodafone та намагаються отримати доступ до їхнього інтернет-банкінгу.

На сьогоднішній день існує кілька способів викрасти у людини гроші за допомогою мобільного телефону. Під час нинішньої "епідемії" скаммерства використовують найчастіше тільки один, що змушує підозрювати цілу злочинну групу. Суть їхньої схеми полягає в тому, що для отримання можливості входу в систему онлайн-банкінгу Приват24 на аккаунт жертви і викрадення її грошей, необхідно знати номер телефону, на який вона зареєструвала онлайн-гаманець. І не просто знати його, а мати доступ до картки з цим номером.

Шахраї дзвонять абонентам Vodafone і вимагають від них чотири номери, на які вони дзвонили. Варіантів, як вони це роблять, існує безліч, щоразу вони придумують різні. Суть цієї схеми полягає в тому, що якщо ви втратили свою сім-карту, оператор її перевипускає. Для перевипуску потрібен або договір, укладений з клієнтом, або чотири номери, на які абонент дзвонив в останній раз (або дзвонив найчастіше).

Знаючи ці чотири номери та отримавши дублікат картки Vodafone, шахрай може отримати доступ до Приват24 і інших системам онлайн-банкінгу.

Щоб не стати жертвою шахраїв, слід пам'ятати, що Vodafone, як і жоден інший оператор, ніколи не буде вимагати у користувачів особисті дані, це заборонено законом.

Нагадаємо, раніше Київстар запустив корисну послугу, яка убезпечить абонентів від шахраїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ