Today.ua

Новорічні листи: про що Путін писав Трампу і Асаду

Президент Росії Володимир Путін надіслав передноворічні листи главам США і Сирії - Дональду Трампу та Башару Асаду. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Так, у новорічному зверненні до Трампа російський президент заявив про готовність Москви до діалогу про найбільш значущий пункт "порядку денного", оскільки російсько-американські відносини, за словами Путіна, є найважливішим фактором забезпечення стратегічної стабільності і міжнародної безпеки.

Що ж стосується вітального листа до президента Сирії, Путін зазначив, що РФ і надалі надаватиме сирійському урядові допомогу в "боротьбі проти сил тероризму". Також Путін побажав країні миру.

Крім того, Путін надіслав листи і багатьом іншим світовим лідерам, зокрема президентам Туреччини, Японії, Франції та Великобританії.

Як відомо, раніше президент США Дональд Трамп скасував заплановану зустріч з Володимиром Путіним через захоплення російськими прикордонцями українських моряків. У Білому домі пояснили, що зустріч відбудеться тільки за умови звільнення військовополонених українців.

При цьому у Кремлі заявили, що не збираються звільняти українських моряків заради зустрічі Трампа і Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ