Today.ua

Новорічні десерти для хворих на діабет: як уникнути підйому цукру в крові

Ендокринолог Петро Донських розповів, як його пацієнтам відчути радість та атмосферу Нового року, при цьому не нашкодивши собі.

Так, лікар порадував хворих на діабет новиною, що вони сміливо можуть дозволити собі на свята солодощі, які не лише не “нагнітатимуть” цукор у крові, а й знизять його.

Якщо страждаєте на цукровий діабет, сміливо можете побалувати себе домашнім морозивом з горіхами та ягодами, а також 150 грамами чізкейка з ананасом і ківі. Смакота! Відповідне діабетичне морозиво можна приготувати з молока, ягід журавлини та додати в суміш трошки горіхів. Щодо чізкейка, то використовуйте м'який сир і більше кислих фруктів. Таких як лимон, ананас і ківі. Як відомо, лимонна кислота здатна гасити глікемічний індекс такої традиційної новорічної страви, як салат олів'є.

Якщо морозиво з'їсте на ніч, зробіть перерву і поласуйте чізкейком на сніданок.

Ендокринолог вважає, що після таких десертів цукор в крові не підстрибне, але для цього, будь ласка, не переїдайте за столом.

Нагадаємо, проблеми з ендокринною та серцево-судинної системами, а також діабет вимагають не тільки постійного спостереження у лікаря, а й дотримання особливих правил дієти. Зокрема, при таких захворюваннях про традиційний гарнір у вигляді рису або картоплі краще взагалі забути. Це поради канадських вчених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ