Today.ua

Новий глава АП прокоментував зниження тарифів на газ для населення

Новопризначений глава Адміністрації Президента (АП) Андрій Богдан заявив, що команда Володимира Зеленського розглядає можливість зниження тарифів на газ для населення. За його словами, Україна опинилася в ситуації, коли змушена узгоджувати рішення з МВФ, оскільки ризикує отримати негативні наслідки кредитної і фінансової політики.

"Ми розглядаємо різні шляхи зниження ціни на газ. Але ці рішення ми можемо приймати після консультації з міжнародними партнерами, тому що залежність України, на жаль, від минулої влади, від їх рішень, дуже велика залежність від МВФ та інших міжнародних організацій", - підкреслив глава АП Андрій Богдан.

Зазначимо, що місія Міжнародного валютного фонду прибула в Україну для чергового перегляду чинної програми фінансової допомоги нашій країні.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський указом № 304/2019 призначив главою Адміністрації Президента свого радника з юридичних питань Андрія Богдана, який є юристом олігарха Ігоря Коломойського, який нещодавно повернувся в Україну.

Раніше Андрій Богдан обіймав різні посади в уряді Азарова. Зокрема, він працював заступником міністра Кабінету міністрів — урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики. Згодом цю посаду скасували. У 2013 році Азаров повторно призначив Богдана уповноваженим Кабміну у сфері боротьби з корупцією. У 2014 році Богдан намагався пройти в Раду за списками партії БПП. У списку він обіймав 74-е місце, проте партія скасувала його реєстрацію як кандидата. У 2018 році Богдан спробував оскаржити це рішення в суді, однак суд у позові відмовив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ